Terug naar de homepage
Welkom bezoeker
   
Log in voor de ledensectie Stuur een bericht naar het bestuur van Diving Zaventem
Ga terug naar de hoofdpagina

't Plonske 

Inhoudstafel
Vorige | Inhoud | Volgende

Zeelandduik 'en petit-comit�' - 10 april 2004

Ik heb vandaag sinds enkele maanden �winterstop� mijn eerste duik gemaakt... Bestemming �Wemeldinge - Punt�.

Met een nogal blauwe lucht zijn we in Zaventem vertrokken.
Rudy, Myriam � op krukken � Ann, Makke, Marc G., Kaai en ikzelf. Muffy was ook van de partij, vanzelfsprekend.De sinds lang aangekondigde problemen op de Antwerpse ring bleken er vandaag niet bij te zijn (binnenkort tijdens de zomerse weekends zal �t wel wat anders wezen).
Resultaat: meer dan anderhalf uur te vroeg op de duikplaats aangekomen en dus een goeie gelegenheid om bij Celina een goeie zjat warme soep naar binnen te kappen. Kwestie van op voorhand al wat warm te krijgen.Inderdaad, bij aankomst in Wemeldinge bleek de lichtblauwe lucht plaats geruimd te hebben voor iets donkerders, iets ruigers. Fris briesje en af en toe ook wat vocht rond de oren.
�t Duikpak aantrekken viel � na de winterstop � al bij al nog mee. �k Had me aan erger verwacht.

Marc G. dook voor dezelfde gelegenheid � eerste duik in 2004 � maar met twee duikcomputers. Superveilig... of was het gewoon om even te �stoefen� met zijn nieuwe investering, een gloednieuwe Alladin Smart Pro ?

Makke, die de nacht had gedaan (neen, niet olé-olé, hij kwam recht van den tarmac, van �t werk) stond er even scherp bij en had er duidelijk zin in.Ann die van haar eega en kroost de �permissie� had gekregen om haar nieuwe trimvest te gaan uitproberen dook met Rudy.Kaai, niet meteen onze trouwste koude-seizoen duikster gaf de voorkeur aan een korte wandeling op de dijk. Met Muffy... wat had je gedacht.
Myriam, gezien haar voor enkele weken onafscheidelijke mutualiteitskrukken, bleef noodgedwongen en met pijn in het hart (of was�t voor jou zowiezo ook nog wat te frisjes Myriam?) van in haar super-limousine vanop de kant toekijken.

De duik... waar daar zou het hier vandaag toch eigenlijk over moeten gaan... Viel redelijk mee! 2-3 meter zicht. 9° (ik heb het koud gehad )
Het noodzakelijke en te verwachten onderwaterleven... Krabjes, kreeft(en), grondels, één kleine vorskwab, verschillende zeedonderpadjes en nog veel meer...

Ann heeft duidelijk wat ervaring gedaan met de nieuwe aanwinst � haar jacket. En Rudy heeft ook wat ervaring opgedaan...

Karla, die ook een tijdje langs de kant heeft gezeten (met Muffy die - tegen zijn zin - niet in het water gemogen had)heeft er verschillende op hun g... zien gaan (van andere clubs hé!).
Nog steeds zijn er �uilen� die niet de moeite doen om de met algen bedekte en de daardoor zeer gladde dijkstenen te vermijden en een eindje alom te gaan.
Een verwittigd man...

Aankleden ging zeer vlug (de wind was toegenomen en het vocht dat je rond de oren vloog ook...) en nog veel vlugger zaten we terug bij Celina in de Stelle voor, je raadt het, nog een zjat warme soep.(Voor de geinteresseerden: de verse groentensoep was het verst en het lekkerst. De tomatensoep had een overheerlijk UNOX-aroma , maar er zaten dan wel duidelijk meer ballekes in.Rond 16u30 zijn we huiswaarts gereden.
En Rudy, die had nog even een jobke als �taxi-chauffeur� af te werken. Wat, dat vraag je'm maar zelf.

Hopelijk zijn jullie er tijdens één van de volgende duiken ook (terug) bij...


Hans