Terug naar de homepage
Welkom bezoeker
   
Log in voor de ledensectie Stuur een bericht naar het bestuur van Diving Zaventem
Ga terug naar de hoofdpagina

't Plonske 

Inhoudstafel
Vorige | Inhoud | Volgende

Zulu 2007

Amaai, �t is weer zover! De duikers van �de Diving� hebben het weer in hun hoofd gekregen om een feestje te bouwen.

De weergoden zijn ons dit keer gunstig gezind en met een klein jaar vertraging kunnen alle Zulu-pakjes uit de kast gehaald worden.

Om 10.30h begint er een groepje aan het opstellen van de tenten.
Het zijn nieuwe tentjes, dus het duurt een beetje langer voor het systeem �erin� zit.
Nadien worden de sterrenhemel, de blauwe lucht en de muskietennetten vakkundig opgehangen. Alles wordt goed vastgemaakt met �toedespellen� en we kunnen aan de bamboe-omheining en jungle-plafonds van ons huisje beginnen.
Ondertussen hebben we ons al vermenigvuldigd en voor we het beseffen is het 16.30h en is de feesttent zo goed als af, prachtig gedecoreerd, vol met zulu-kussens en klaar voor de inhuldiging.

Het aperitief wordt om 18.00h �African time� ingezet omdat ijsblokjes in Afrika zeer zeldzaam zijn en van ver moeten ingevoerd worden.
Het brouwsel van de toverdokter zorgt ervoor dat de �swung� er al vlug inzit en voor we het weten staan de para�s, de paterkes en de ontdekkingsreizigers met de negerinnekes te dansen.
De afrikaanse hapjes en hoofdgerechten smaken en gaan vlot naar binnen.
Tijdens het dessert worden we onderwezen over allerlei zuid-afrikaanse woordjes zoals daar zijn : prikkelpoppen, skeletklets, lipmatrassen, melk-en-koekie doekies, koekeloerders, buitenbrand enz...

Tot slot wordt er een op ons lijf geschreven �10 kleine negers-lied� gezongen en rond 02.30h gaat het licht in de tent uit.
Sommigen onder ons ondergaan een metamorfose onder de douche , anderen genieten nog eventjes van de schitterende Zeeuwse sterrenhemel.
�t Is weer goed geweest ....

Kaai