Terug naar de homepage
Welkom bezoeker
   
Log in voor de ledensectie Stuur een bericht naar het bestuur van Diving Zaventem
Ga terug naar de hoofdpagina

't Plonske 

Inhoudstafel
Vorige | Inhoud | Volgende

Carri�re De Lill�

Zaterdagmorgen 15 november 2008, afspraak bij den Eric N. voor onze first dive ever in de carrière van Lillé in Sprimont, een dorpje boven Luik.
Deze carrière ligt op een paar kilometers van de carrière van La Gombe waar we reeds enkele malen met de club zijn geweest.
Lillé is een kleine sympathieke steengroeve met wat wandelwerk, vandaar dat de duikspullen met een elektrische lift naar beneden kunnen.
Natuurlijk hebben wij ons niet laten kennen en zijn we met onze rimram op en af gekletterd naar de put.( next time we'll take the lift)
Tijdens de briefing van de plaatselijke verantwoordelijke, kregen we te horen dat het water super helder was door de mosselen en de sponzen die in de carrière zaten, en dat we der zeker met ons pollen moesten van afblijven.
Nog niet eens in't water en de karpers waren al in't zicht, als waren ze op ons aan het wachten.
Eens kopje onder, zaten we te midden van een 30 tal reuze karpers, baarzen en barbelen, de reuze snoek die daar normaal ook hoort te zitten, was vandaag ergens anders op de koffie.
Na de fiets, luchtbel, tunnel, skelet, en al de de rest komen we in het diepere gedeelte( -26m) waar we eerst een mini steur en wat later een maxi steur tegen komen, ook de barbeeltjes zijn overal te spotten.
Het Madonnabeeld hebben we niet gevonden onder water, maar ik denk dat ze nadien achter den toog van het restaurant stond.
Hun reputatie van goed restaurant zijn ze in ieder geval nog niet kwijt gespeeld.
Voor ons beide staat het vast, wij gaan zeker nog terug.

Wil je nog eens kijkje nemen op hun website: users.skynet.be/didier

Dikke beis op aale freis Guy