�s Morgens, om 8u al..., wordt er druk gebeld, worden we uit ons bed gebeld. Door Guy!
Het sneeuwt dikke vlokken in Sterrebeek.
En ze geven regen in het Antwerpse.
Er wordt beslist om het evenement toch te laten doorgaan�.
Later bleek dit ook de beste beslissing geweest te zijn.
Rond 11u beginnen er enkele dapperen aan de opbouw van ons kerststalletje (lees: kerst-toog).
Ondertussen zijn er al een aantal andere moedigen die te water gegaan zijn: Rudy, Stijn, Marc, Jan en Liesbeth �
Chapeau, want ik zou mijne kleinen teen nog niet in het water willen steken.
Ze worden luid aangemoedigd door een hele bende als ze na een half uurtje later terug aan de oppervlakte verschijnen.
Een beetje �verfroemeld� en met koude handen, voeten en neus, maar tevreden�
Het weer is ons goed gezind en we worden getrakteerd op een blauwe hemel en een mooie winterzon!
We hadden het niet beter kunnen treffen.
De meesten hebben hun best gedaan en aan Guy's oproep gehoor gegeven�
Eric heeft zijn jas versierd met de lichtjes van de Kerstboom , Cindy heeft haar �ressort�muts uit de kast gehaald; enkelen hebben rendier geweien op het hoofd; zelfs de Spike heeft zijne Kerststrik aangedaan �.
We zijn zo goed als volledig en het festijn kan beginnen.
De mannen van de catering hebben echt meer dan hun best gedaan �.
Gluhwein zoals hij moet zijn, superlekkere en gepeperde karekollen, echte italiaanse minestronesoep, verschillende soorten jenever, cava, frisdranken �.
Bitterballen, kaaskroketjes, curryworsten �.
En als klap op de vuurpijl en helemaal in primeur dit jaar à friet met Toppie stoofvlees ! njam njam.
Niemand heeft de kleine schoonheidsfout gemerkt (de warme chocolademelk was thuisgebleven ).
En dan de lekkere chocoladedessertjes.
Het is echt een gezellige boel en de moment om met iedereen eens �bij te klappen�.
Sommigen doen dat rond het vuurtje van de Gerd om hun billen te warmen.
De groepsfoto (tof Chantal om aan de �stokjes� te denken) draait een beetje anders uit dan gepland maar ik denk wel dat iedereen erop staat!
Het zonnetje begint te zakken en zo ook de temperatuur en het niveau van de soep, karekollen, gluhwein en stoofvlees in de kastrollen �.
Zo rond een uur of half vier wordt er in een wip alles opgeruimd, zelfs de Kerst-tent is vlug bij elkaar geplooid.
Het was weer eens de moeite!
Een dikke proficiat, nen grote merci aan de initiatiefnemer Guy.
Een even dikke proficiat, en nen even grote merci aan kok van dienst, Eric, en de Klekke, zijnen sous-chef.
Gerd, danken we voor de vlammekes.
En ten slotte dank ook aan al zij die sneeuw en kou trotseerden en er bij waren, en in 't bijzonder zeker ook aan zij die een handje hebben toegestoken.
Uit naam van het ganse clubbestuur,
wensen wij jullie een prettig eindejaar, en het allerbeste voor een schitterend, zonnig en visrijk 2011.
Hans en Kaai (die het artikeltje schreef)
|