Terug naar de homepage
Welkom bezoeker
   
Log in voor de ledensectie Stuur een bericht naar het bestuur van Diving Zaventem
Ga terug naar de hoofdpagina

't Plonske 

Inhoudstafel
Vorige | Inhoud | Volgende

Duiken in Tholen : door Kitty

Speciaal voor �t Plonske hebben Makke, Jan, Ann en ik vrijdag de 16de een plonske gedaan in de Nederlandse wateren. Was ik content dat ik nog een paar overuren staan had en dat onze Makke mij wel te water wou nemen.


En allemaal een pluim geven aan Makke want hij is het noorden niet kwijtgeraakt.

Ons eerste duikje hebben we in Strijenham gedaan. �t Is nog wel wat koud op dezen tijd van �t jaar, zo�n 10 �C Brrrrrrrrr, maar alleszins de moeite waard. Er was veel leven: zeedruiven, kreeften, grondels, garnalen, krabben�����enfin een hele visschotels. Het zicht was er super (toch ��nmaal Makke en ik uit het stof van Ann en Jan verdwenen waren) en er was nauwelijks stroming. Na 36 minuutjes moest ik er effe uit om wat te gaan opwarmen.

Dus maar richting Tholen waar ik mijn middagdutje in de startende zomerzon kon beginnen en vervolgens terug te water. Daar werd het nog fantastischer met hoopjes vlokkige zeenaaktslakken, tongen, hooiwagenkrabben, ne spartelende buddy (ikke dus want ik was 5 secondjes aan �t knoeien) en top of de bill een toeveel prachtige grote (neen ik spreek echt niet als nen duiker)pijlstaartinktvissen. Zij hadden onder het ponton hun intrekje genomen en er zelfs al aan het nageslacht gedacht.

Ik heb een superleuke namiddag gehad, voor herhaling vatbaar!!!! Dit is een hint.


KITTY